T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Halk Eğitimi Merkezi

Derviş Kaan AKDİK - Bilişim Teknolojileri

1982 yılında dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Kartal Eczacıbaşı ilköğretim okulunda, ortaöğretim eğitimini ise Tuzla Teknik Lisesi - Bilgisayar(Donanım) bölümünde tamamladı.

 

Tuzla Teknik Lisesinde 1997-2000 yılları arasında öğrenci olduğu dönemlerde robot üretim projelerinde baş sorumlu olarak görev almış ve o zamanlar için gelişmiş düzey sayılan Intel firmasının ürettiği 8086 ve PIC ve benzeri çipleri Makine Dili ve Assembly dillerini kullanarak programlamış ve bu çipleri robot projelerinde aktif olarak kullanmıştır.

 

2006 yılında Marmara üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Mardin Merkezde bulunan Atatürk İlköğretim Okulunda Bilgisayar Öğretmeni olarak ilk görevine başladı. Zorunlu doğu görevini tamamladıktan sonra 2010 yılında isteğe bağlı il dışı atama ile Kartal Halk Eğitimi Merkezine Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak atandı. O tarihden beri bu kurumdaki görevine devam etmektedir.

 

2021 yılı Eylül ayında Maltepe üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalında Tezli Yüksek Lisans öğrenimini yüksek derece (4 üzerinden 3.71 ortalama) ile tamamlamıştır.

 

Tez Konusu: Semantik Segmentasyon ve Stereo Görme Teknikleri Kullanılarak Canlı Hayvan Ağırlığının Tahmini Üzerine Bir Çalışma 

 

Çalıştığı alanlar: Yapay Zeka, Yapay Sinir Ağları, Derin Öğrenme ve Çeşitli Derin Öğrenme Mimarileri, Bilgisayarlı Görü, Semantik Segmentasyon, Stereo Görme

 

Bildiği ve aktif şekilde kullandığı Programlama Dilleri

Python

C

C++

C#

PHP

Java

Prolog

Basic ve Türevleri

JQuery

.

.

.

 

Kullandığı Kütüphaneler:

OpenCV

Tensorflow

Keras

PyQT

PyPi

Numpy

Pillow

JSON

Request

Pyautogui

Pyperclip

BeautifulSoup

Datetime

Time

Math

Pandas

Asyncio

.

.

.

 

Veritabanı Sorgulama Dilleri

SQL

MySQL

 

Kullandığı Platformlar

Google Colab

Kaggle

Anaconda Jupyter

Anaconda PyCharm

Anaconda Spider

.NET

LARAVEL

Matlab

.

.

.

 

Photoshop, Ligthroom ve benzeri propgramları iyi derecede kullanabilir, fotoğraf düzenleme görevlerini gerçekleştirebilir, photoshop programında makro hazırlayarak toplu görevleri hızlı ve doğru şekilde yerine getirebilir. Adobe premier, Sony Vegas ve benzeri video düzenleme programlarını kullanarak video düzenleme görevlerini yerine getirebilir.

 

Micosoft Office, Open Office, Libre Office ailesinde yer alan programları çok iyi derecede kullanabilir, Microsoft Office ailesinde yer alan programlarda(Word, Excel, Powerpoint, Access, Visio, ve benzeri) ileri düzey makro kodları yazabilir ve dokümanlarda üst düzey otomasyon görevlerini gerçekleştirebilir.

 

Audacity ve benzeri ses düzenleme programlarını iyi derecede kullanabilir ve ses dosyaları üzerinde zor görevleri yerine getirebilir.

 

MEB Bünyesindeki Görevleri

2006-2010: Mardin Merkez Atatürk İlköğretim Okulu

Görevi: Bilgisayar Öğretmeni

 

2010-Halen: Kartal Halk Eğitimi Merkezi

Görevi: Bilişim Teknolojileri Öğretmeni